Skip to main content

Fælles for vildt fugle er, at man først plukker dem, renser dem og skær hovedet fra halsen, (nogle beholder hoved på, men stikker øjne ud og skærer tunge og næbbets spids af), og gnider med salt.
Man kan spække fuglen med strimler af flæsk eller bacon. Med små fugle kan man nøjes med at binde en skive flæs eller bacon på brystet med stegesnor.

Hav flg. i køkkenet: piskefløde, bacon/flæsk/spæk, salt, peber og evt. løg og vin/øl/bouillon.

Stegning i gryde: Brun rigeligt med smør i en gryde, skru ned på middel varme og tilsæt fuglen. Når fuglen er brunet, hældes lidt fløde ved. Dryp fuglen under stegningen med suppen fra gryden, som nu er en blanding af fløde og kraft fra fuglen. Man kan tilføje anden væde til gryden, hvis fuglen ikke afgiver nok saft.
Lad simre under låg i 45-60 minutter og forsøg nu at rykke i lårbenet. Går det løs er fuglen færdig.

Bruning: 10-15 min.
Simretid: Rype, ride, lomvie og edderfugl: ca. 1 time.

Stegning i ovn: De færreste anbefaler stegning af vildtfugle i ovn, da de nemt bliver tørre. Men har du en stegeso, kan du brune fuglen af i en gryde og så ellers bruge samme fremgangsmetode som ved grydestegning, blot i en stegeso med låg ved 200 grader i ovnen.

One Comment

  • berkey siger:

    Good day! I could have sworn I’ve been to your blog before but after looking at a few of the posts I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely pleased I stumbled upon it and I’ll be book-marking it and checking back regularly!|