Skip to main content
segment segment
segment segment
segment segment
segment segment
segment segment
segment segment
segment segment

Fællesskab

Kærlighed, nærhed og venskab giver glæde og livskraft. Det gør, at du føler dig mindre alene og kan dele livets op- og nedture med andre. Ligesom det giver dig energi til at leve lidt sundere.

Grøntsager

Indeholder vigtige vitaminer, mineraler, antioxidanter og fibre, der gør dig mæt. Spis grøntsager hver dag og styrk dit immunforsvar.

Frugt og bær

Indeholder naturligt sukker, få kalorier og masser af vitaminer, der støtter immunforsvaret. Fyld fryseren med sortebær og blåbær, når de er i sæson. De er begge vigtige kilder til C-vitamin.

Fisk og havpattedyr

Er godt protein der indeholder mere omega 3 og umættet fedt end fx moskus og rensdyr. Samtidig er det bæredygtigt, fordi vi kan hente det i vores naturlige spisekammer.

Fuldkorn

Holder dig mæt længere. Gør blodsukkeret stabilt og giver mindre lyst til søde sager.

Kage

Med en god balance mellem sund mad, motion og venner er der selvfølgelig også plads til et stykke kage eller andet sødt engang i mellem.

Motion

Øger forbrændingen og opbygger en stærk krop med energi og overskud. Motion kan være alt fra en rask gåtur, jagt eller fodboldtræning – gør det du bedst kan lide.

Find den gode balance i livet

Vi er alle forskellige. Derfor er det også kun dig, der kender din egen gode balance i livet. Den afhænger af, hvem du er, hvor gammel du er, hvor du bor, og hvad der gør dig glad. Sundhedshjulet er vores bud på de dele, du selv kan justere. Så du finder den balance, der giver dig ro i sjælen og god energi i hverdagen. Klik på hjulet og læs mere.

En af de nemmeste ting, du kan ændre i din hverdag er at spise mere fuldkorn. Det gør dig mæt længere, så du spiser mindre og får mere energi.

Se mere

Alle rodfrugter har et højt indhold af fibre, og de mætter derfor ekstra godt. Derudover holder de blodsukkeret stabilt, så du ikke får så hurtig trang til søde sager.

Se mere

En god erstatning for usunde snacks og mellemmåltider er frugt og nødder. De indeholder få kalorier, vigtige vitaminer og antioxidanter. Alt det du ellers ikke finder på snackhylden.

Se mere

Denne sprøde grøntsag er fyldt med sunde vitaminer og fibre.
Den milde smag gør det nemt at bruge den i
alle tænkelige retter.

Se mere