Skip to main content
[text_output]Velkommen til mamarisavut.

Her er din første grønlandske opskriftsunivers på nettet. Her finder du nye opskrifter på det moderne hverdagskøkken, med gode råvarer fra både butik og natur. De moderne livretter og også de traditionelle retter.

Her får du god hjælp og vejledning til nye måder at lave maden på.[/text_output]

[text_output]Vi hjælper dig med opskrifter og inspiration hvis du skal holde fest eller bare lave en hyggelig nem hverdagsret. Alle opskrifter er beregnet til fire personer. Du kan også få gode tips og tricks til madlavningen. Og så har vi samlet en række små video-opskrifter, som gør det ekstra nemt at lave maden.

Velkommen på mamarisavut.gl – Din grønlandske kogebog på nettet.[/text_output]

[text_output]Moskusburger

1 kg moskusfars
4-6 burgerboller
Icebergsalat
2 tomater, i skiver
½ agurk, i skiver
Bacon
Ost i skiver, f.eks. emmenthaler
3 dl cremefraiche
1 tsk. tomatpuré
1 løg
Ketchup
Smør/margarine eller olie
Salt og peber
1 pose frosne pommes frites[/text_output]

[text_output]Fordel moskusfarsen i 4–6, form bøfferne til burgerbollerstørrelse i omfang – bøffer kan trykkes flad (tykkelsen efter behov). Tomater, agurk og løg skæres i tynde skiver. Icebergsalatblade rives/skæres i mindre stykker. Bland cremefraiche og tomatpuré, lad den hvile i køleskabet indtil den skal bruges.

Steg bacon lidt, og tage dem op af panden. Steg moskusbøfferne 3-4 min. på begge sider, (tryk i bøfferne for at tjekke om de har fået nok). Kom ostestykker på bøfferne til sidst og lad dem smelte.

Pommes friterne laves efter anvisning på posen.

Varm burgerbollerne i 3-4 min. i 200 g.

Derefter kan man servere burgerne med de blandinger efter eget ønske.[/text_output]